Detailed Notes on خطرات بیماری زونا
Detailed Notes on خطرات بیماری زونا
Blog Article
افرادی که نباید بدون مشورت با پزشک واکسن زونا را تزریق کنند، افرادی هستند که:
اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟ آیا این اختلال قابل درمان است؟
افراد مبتلا به این اختلال به ندرت خودشان به دنبال درمان هستند. معمولاً اعضای خانواده، همکاران یا کارفرمایان، آنها را برای درمان به مراکز سلامت روان ارجاع می دهند.
۱۱ شرط موفقیت درمان وسواس + فایل صوتی (بروز رسانی ۱۴۰۲) مهر ۱۵, ۱۳۹۸
جلوگیری از ابتلا به آبلهمرغان نیز از ایجاد زونا جلوگیری خواهد کرد. کودکان باید اولین دوز این واکسن را در بازه ۱۲ تا ۱۵ ماهگی دریافت کنند. دوز دوم نیز مربوط به بازه سنی ۴ تا ۶ سالگی است.
آنها ممکن است آزمایش خون را توصیه کنند، تا تعیین کنند که آیا آنتی بادی لازم برای مقابله با ویروس آبله مرغان را دارید یا خیر. اگر آنتی بادی وجود داشته باشد، این بدان معناست که فرد قبلا آبله مرغان گرفته است ولی شاید آن را به یاد نداشته باشد یا در برابر آن واکسینه شده است.
محل بثورات زونا میتواند متفاوت باشد. اگرچه این عارضه ممکن است تقریباً در هر نقطه از بدن ظاهر شود، اما بیشتر آنها روی نیم تنه بالای بدن و صورت (از جمله چشم، گوش، دهان و کمر) اثر میگذارند. این بثورات مشخصه به صورت نوار مانندی هستند که فقط در یک طرف بدن (راست یا چپ) تأثیر میگذارند و معمولاً از خط میانی کمر عبور نمیکنند.
در مواردی که تشخیص نامشخص است، آزمایشهای آزمایشگاهی مخصوصی برای تشخیص وجود دارند. بسته به وضعیت بالینی، آزمایش را میتوان با استفاده از (برای تشخیص آنتی بادیهای ویروس واریسلا زوستر)، یا با آزمایش تخصصی نمونههای ضایعه پوستی را انجام داد.
بثورات به عنوان دستههایی از لکههای قرمز کوچک که به تاول تبدیل میشوند، ظاهر شده که ممکن است شبیه به آبله مرغان باشند. سپس تاولها باز میشوند و به آرامی شروع به خشک شدن میکنند و در نهایت پوسته پوسته میشوند.
حمله پانیک چیست و چطور درمان می شود؟ + فایل صوتی بهمن ۲۵, ۱۳۹۸
واکسن تضمین نمیکند که هرگز به زونا مبتلا نشوید، اما مدت زمان بیماری و شدت آن و همچنین خطر ابتلا به عارضهی پست هرپتیک نورالژیا را کاهش میدهد.
علائم بیماری (مثل درد و بثورات) در نزدیکی چشم ظاهر شدهاند. در صورت درمان نشدن، عفونت ممکن است به آسیب دائمی چشم منجر شود.
پزشک معمولا بیماری شینگلز را از طریق معاینهی بدنی و با ارزیابی ظاهر بثورات و تاولهای روی بدن تشخیص میدهد. با این حال، در بعضی موارد، از مایع داخل تاولها ایا بیماری زونا پرهیز غذایی دارد نمونهبرداری میکند و آن را برای بررسی وجود ویروس به آزمایشگاه میفرستد.
ترس از مسموم شدن و اعتقاد به اینکه بعضی مواد غذایی اصولاً برای مسموم کردن بشر ساخته شدهاند (مانند قند مصنوعی و آبهای معدنی)